Četvrtak, 28.11.2019.

17:16

Novi centri za migrante u BiH

Novi migrantski centri biće formirani u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

Izvor: Tanjug

Novi centri za migrante u BiH

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić izjavio je u četvrtak da je dobio obećanje da će novi migrantski centri biti formirani i u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj.

Kljajić je rekao da ih je posetio i predstavnik britanske ambasade i da su dobili obećanje da će zemlje članice Saveta za sprovođenje mira razmatrati pitanje migrantske krize u BiH, sa posebnim osvrtom na USK.

"Imamo obećanje da će biti formirani centri na teritoriji FBiH i Srpske. Videćemo 5. decembra kakva su rešenja članova PIK-a. Nadamo se da će ubrzo biti formirana vlast, pa i ova situacija pod kontrolu", rekao je Kljajić.

Naveo je da ne postoji nikakva pomoć niti komunikacija s vlastima na nivou BiH, te da su u USK-u očekivali da će pre zime biti rešeno pitanje rasterećenja ovog kantona otvaranjem dva prihvatna centra, u Tuzli i u Kantonu Sarajevo.

"Vidimo da se ništa ne dešava, nego da je fokus na formiranju vlasti", rekao je Kljajić.

Izrazio je zabrinutost za migrante smeštene u kampu Vučjak zbog nehumanih uslova za zimski period, ali i očekivanje da će problem biti rešen, prenela je sarajevska TV N1.

Kljajić je naveo da se u "Vučjaku" trenutno nalazi od 500 do 1.000 migranata, a u Unsko-sanskom kantonu ih ima oko 5.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: