Subota, 05.02.2005.

11:24

Zvaničan stav: Uhapsiti Gotovinu

Hrvatski Savet za nacionalnu bezbednost naložio je svim državnim institucijama da učine sve da bi se uhapsio Ante Gotovina.

Izvor: B92, Beta

Default images

Savet, koji je zasedao do kasno uveče u petak, traži od pomenutih institucija da udvostruče napore kako bi se pronašao, uhapšio i Haškom tribunalu izručio general Ante Gotovina", da se, u skladu sa tim, sarađuje i sa drugim državama, ako se Gotovina nalazi van granica Hrvatske.

Na Savetu, kojim su predsedavali predsednik i premijer Hrvatske Stjepan Mesić i Ivo Sanader, je formirana i radna grupa koja bi trebalo da usklađuje navedene akcije, a sastavljena je od predstavnika ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnika obaveštajnih službi.

Ovakve odluke Hrvatskih zvaničnika usledile su nakon što je tu bivšu jugoslovensku Rebupliku, početkom sedmice Evropska unija upozorila i zapretila će odložiti početak pregovora o pridruživanju Hrvatske EU, ukoliko do tada Gotovina ne bude uhapšen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: