Ponedeljak, 08.11.2004.

08:05

Rekonstrukcija nije održana

U kasarni u Topčideru, uprkos najavama, u ponedeljak nije obavljena rekonstrukcija pogibije dva vojnika.

Izvor: B92

Default images

Kako B92 nezvanično saznaje, razlog leži u činjenici da su rekonstrukciju za isto vreme zakazali i vojni i istražni organi. Pravni zastupnik porodice Milovanović Jovica Mitić izjavio je da postoji dogovor s načelnikom Generalštaba i ministrom odbrane da niko ne daje komentar povodom tog slučaja.

Vojni tužilac Nikola Petković potvrdio je za B92 da je Vojni sud uradio rekonstrukciju.pogibije dva vojnika u kasarni na Topčideru. Petković je rekao da je rekonstrukcija vojnih istražnih organa zakazana ranije i da ne zna da li je i Komisija trebalo da izvrši rekonstrukciju događaja"

Prelević je ranije izjavio da za sada postoje dva scenarija o uzrocima smrti dva vojnika. "Po jednoj verziji, ubio ih je neko treći, a po drugoj su se poubijali međusobno. Kada posle rekonstrukcije utvrdimo koji je scenario moguć, biće utvrđeno koji scenario otpada. Komisiju je formirao Vrhovni savet odbrane i mi smo obavezni da mu podnesemo izveštaj. Sudska medicina je upravo završila svoje nalaze i dala mišljenje, a balističari čekaju sudsku medicinu i još dve provere, koje su vezane za projektile", rekao je Prelević u emisiji TV B92 "Utisak nedelje".

On je tom prilikom naveo i da je mesto pogibije dva vojnika narušeno jer je neko tražio prosejavanje terena. "Ceo slučaj je u sudsko-medicinsko-balističkom smislu komplikovan. Bilo bi lako kada bi bio slučaj da su se oni međusobno ubili, ali tragovi ne odgovaraju tome. S druge strane, postoje tragovi koje morate razjasniti da biste se uverili da je bilo treće osobe. Vojnici koji su prvi stigli na mesto pogibije dirali su oružje, a deo čaura je nađen naknadno", rekao je on i najavio da će prvi rezultati istrage biti poznati do kraja nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: