Subota, 05.05.2018.

23:18

Brnabić: Moj najteži dan na mestu premijerke, ali ostajem

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je istina da je petak bio jedan od najtežih dana za nju od kako je ušla u Vladu Srbije, ali da ostaje na njenom čelu.

Izvor: Beta

Brnabić: Moj najteži dan na mestu premijerke, ali ostajem
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ona je za “Blic” od nedelje izjavila da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tada rekla da je takvi dani nateraju da razmisli o svom mestu i ulozi u Vladi.

"Moja ljubav prema Srbiji, vera da ova zemlja može mnogo više i bolje i lična odgovornost da se preuzeti posao završi - da građani bolji život osete kroz svoje novčanike, karijeru, veće izbore u životu, prosperitet za svoju prodicu, jesu moj motiv zašto sam prihvatila da vodim Vladu i zašto ostajem na njenom čelu", rekla je ona.

Taj list podseća da su se premijerka Brnabić i ministar Nenad Popović sukobili u petak na sednici Vlade nakon tvita tog ministra kojim je pozvao da se spreči distribucija hrvatske dečje gej slikovnice u Srbiji.

Brnabić ističe da nema ništa protiv toga da ministri imaju svoje mišljenje, ali da se zalaže da se sve raspravi u okviru Vlade.

Istakla je da su članovi Vlade tu zbog građana, a ne obrnuto.

"Moramo da naučimo da biramo reči. Nema nikakve potrebe da se o senzitivnim temama u javnosti govori tako da se drugi vređaju ili dovode u situaciju da se osećaju kao građani drugog reda. Ova Vlada treba da promoviše toleranciju i prihvatanje prava na drugačije mišljenje, ali da u iskazivanju drugačijeg mišljenja ne vređa nikoga", rekla je Brnabić.

Dodala je i da je na ovu temu sada stavila tačku i da principi kolegijalnosti, timskog rada, požrtvovanosti i međusobnog poštovanja ostaju načela kojima će voditi Vladu i na čemu će insistirati kod svih članova svog kabineta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: