Nedelja, 03.12.2017.

12:11

Moskva: Opasne "ratne igre" Ukrajine i Amerike

Vojne vežbe Ratne mornarice Ukrajine i američkog razarača u Crnom moru su provokacija, rekao je zamenik šefa vojnog komiteta Saveta Rusije Franc Klincevič.

Izvor: {"id":5267,"source":"Sputnjik","source_link":"","valid":1}

Moskva: Opasne
Getty images

Ratna mornarica Ukrajine izvela je vojnu vežbu sa američkim razaračem u Crnom moru, saopštila je pres-služba Ratne mornarice Ukrajine.

Kako se navodi, cilj manevara je bilo vežbanje saradnje sa brodovima država-partnera u skladu sa standardima NATO-a, povećanje nivoa kompatibilnosti i jačanje saradnje.

“Mi smo kategorično protiv tih manevara. To je provokacija koju Rusija smatra neprijateljskim korakom SAD“, izjavio je Klincevič za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, ove vežbe krše “sve moguće i nemoguće sporazume sa SAD“.

“To je provokacija, pošto time SAD uzimaju za partnera apsolutno neodgovorno ukrajinsko rukovodstvo koje je krivo za ratne i etničke čistke na istoku zemlje“, rekao je senator.

Prema rečima Klinceviča, ovakve “igre“ će imati ozbiljne posledice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: