Četvrtak, 08.06.2017.

13:05

ID preti Balkanu: Nismo vas zaboravili, preokupirani smo

U poslednjem izdanju magazina ekstremističke grupe Islamska država "Rumijah" za Balkan, objavljene su najnovije terorističke pretnje zemljama Balkana.

Izvor: B92

ID preti Balkanu: Nismo vas zaboravili, preokupirani smo
Foto: GettyImages

Kako prenosi sarajevski portal "Kliks", u jednom tesktu Islamska država poručuje da nije zaboravila područje Balkana, već da su samo preokupirani.

U otvorenoj pretnji naglašavaju da "nisu zaboravili ratna stradanja muslimana", te su pretnje usmerene na Srbe i Hrvate.

Ekstremisti podsećaju na terorističke napade širom sveta, naglašavajući da bi to trebalo da bude opomena.

Oni iskazuju otvorenu pretnju svim zemljama Balkana, poručujući da se "vraćaju" i da su do sada bili preokupirani na nekim drugim područjima.

"A znate li za Francusku i Nemačku, te zemlje su zahvatili plamenovi našeg rata i Britaniju koja je mislila da živi u sigurnosti i zaštiti, zabili smo njenu glavu u zemlju i slomili njen vrat. Sve ove zemlje su se oholile i hvalisale, pa je jednu po jednu zahvatio naš udarac, pa su ostale ponižene", navodi se između ostalog u novoj pretnji ID.

Podsetimo, pre dve godine Srbija, ali i ostale balkanske zemlje često navođeni kao moguća meta džihadista. U julu 2015. godine u video-snimku "Mi smo islamski hilafet - kasida" kao početna meta islamskih terorista označena je Srbija, a za njom slede i ostale zemlje Balkana. Opširnije - OVDE. Pre toga Islamska država je objavila propagandni snimak kojim preti balkanskim zemljama i poziva muslimane sa Balkana da joj se pridruže ili pokrenu napade na Balkanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: