Subota, 06.05.2017.

10:10

LSV: Za Hrtkovce da odgovaraju i Šešelj i nalogodavci

LSV ocenila je da je krajnje vreme da se pokrene proces protiv lidera radikala Vojislava Šešelja.

Izvor: Tanjug

LSV: Za Hrtkovce da odgovaraju i Šešelj i nalogodavci

Stranka navodi da je vreme da se njemu i svim njegovim saučesnicima konačno sudi u Srbiji za progon hrvatskog i drugog nesrpskog stanovništva.

"Miting Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima 6. maja 1992. godine kada je u njegovom prisustvu pročitan spisak 'nepodobnih' gradjana hrvatske nacionalnosti, bio je uvod u nasilje, ubistva i progon najpre u tom, a zatim u još 20 mesta u Sremu", piše u saopštenju LSV.

Ta stranka je pozvala tužilaštvo i sve nadležne organe da pokrenu proces protiv Šešelja i "rasvetle i imenuju njegove nalogodavce, odgovorne za tadašnju, očito, državnu politiku iseljavanja nesrpskog i opozicionog stanovništva".

"Činjenica da je Haški sud oslobodio Šešelja krivice ne znači da on nije kriv i da mu se ne može i ne mora suditi ovde. Naprotiv", navodi se u saopštenju LSV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

19 h

Podeli: