Utorak, 18.10.2016.

17:44

AP: Deca izabrala - Klintonova će pobediti

Oko 150.000 dece školskog uzrasta već se izjasnilo o tome koga bi želeli da vide kao predsednika, navodi AP.

Izvor: Beta/AP

AP: Deca izabrala - Klintonova će pobediti
Foto: GettyImages

Kandidatkinja demokrata Hilari Klinton dobila je 52 odsto glasova učenika za 2016. godinu, dok se za njenog republikanskog rivala Donalda Trampa opredelilo 35 odsto ispitanika, saopštila je kompanija Sholastik (Scholastic).

Kompanija je saopštila da se 13 odsto učenika opredelilo za opciju "ništa od ponuđenog", što je, kako je navedeno, neuobičajeno veliki procenat.

Glasovi učenika su tokom proteklih godina predstavljali prilično precizno predviđanje rezultata predsedničkih izbora, piše agencija AP.

Sholastik navodi da su rezultati ankete među učenicima odslikavali rezultate svih izbora od 1940. godine, s izuzetkom 1948. i 1960.

U anketi su učestvovala deca uzrasta od vrtića do poslednje godine srednje škole. Kompanija Sholastik poznata je po izdavanju, prodaji i distribuciji knjiga i obrazovnog materijala za škole, nastavnike, roditelje i decu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: