Sreda, 05.10.2016.

07:15

12 godina od pogibije gardista u kasarni na Topčideru

Godišnjica pogibije gardista Vojske tadašnje Srbije i Crne Gore Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića obeležena ispred mesta na kojem su nastradali.

Izvor: Beta

12 godina od pogibije gardista u kasarni na Topčideru

Gardisti su stradali u kasarni u Topčideru 2004. godine.

Na komemorativnom skupu ispred ulaza u vojni objekat Karaš u Topčideru govoriće članovi porodica nastradalih gardista i njihovi advokati Olgica Batić i Predrag Savić.

Godišnjicu će obeležiti i organizacija Žene u crnom skupom u Knez Mihailovoj ulici pod sloganom "Nikada nećemo zaboraviti zločin u Topčideru".

Prema infomacijama koje je nedavno objavio portal Insajder, pripadnike Gardijske brigade ubila je treća osoba, pokazalo je superveštačenje obavljeno u SAD, čime je osporen zvanični izveštaj da su oni stradali u međusobnom sukobu.

Jakovljević i Milovanović poginuli su 5. oktobra 2004. godine u tajnom vojnom objektu Karaš, u Topčideru, gde su bili na straži.

Vojna istraga tvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu dok je takozvana nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba.

Više javno tužilaštvo u odgovoru Insajderu navelo je da je taj postupak i dalje u predistražnoj fazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: