Subota, 05.10.2019.

17:07

Od protesta mladih do krvoprolića: 100 mrtvih, većina ubijena vatrenim oružjem

Gotovo 100 ljudi, većinom demonstranata, ubijeno je, a 4.000 povređeno od utorka kada su počeli antivladini protesti u Iraku.

Izvor: Beta

Od protesta mladih do krvoprolića: 100 mrtvih, većina ubijena vatrenim oružjem
Tanjug/AP Photo/Hadi Mizban

Novi bilans je saopštila danas iračka vladina Komisija za ljudska prava. Ukupno 14 demonstranata ubijeno je danas iz vatrenog oružja na protestima u Bagdadu gde su pripadnici snaga bezbednosti pucali u demonstrante kako bi rasterili skupove u nekoliko četvrti glavnog grada i okoline, saopštili su izvori bliski iračkim vlastima.

Demonstranti su u većini slučajeva ubijeni vatrenim oružjem, naveli su bolnički izvori i dodali da među poginulima ima šest policajaca, javila je agencija Frans pres.

Izvori bliski vlastima saopštili su da je danas jedna osoba stradala i 17 je povređeno na protestu u Bagdadu gde su pripadnici snaga bezbednosti pucali na antivladine demonstrante kako bi ih rasterali, javila je agencija AP.
Tanjug/AP Photo/Nabil al-Jurani
Protest u Bagdadu danas je organizovan pošto su vlasti ukinule policijski čas, koji je bio dva dana na snazi u glavnom gradu Iraka.

Demonstracije se održavaju u Bagdadu i drugim gradovima, pretežno na jugu.
Tanjug/AP Photo/Nabil al-Jurani
Većinom protestuju mladi koji traže radna mesta, suzbijanje korupcije i funkcionalne javne službe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: