Četvrtak, 05.08.2021.

16:02

Uhapšen italijanski begunac, vođa kalabrijske mafije?

U Madridu je uhapšen italijanski begunac za koga se veruje da je vođa jedne od najmoćnijih kriminalnih organizacija na svetu, kalabrijske ndragente.

Izvor: Tanjug

Uhapšen italijanski begunac, vođa kalabrijske mafije?
Foto: Depositphotos/londondeposit

Italijanski karabinjeri identifikovali su čoveka kao 60-godišnjeg Domenika Paviljanitija, javlja AP.

Kako se navodi u saopštenju španske policije, Paviljaniti je uhapšen u zajedničkoj akciji sa karabinjerima, a italijanski tužioci su saopštili da je do hapšenja došlo u utorak.

Italijanski begunac je prilikom hapšenja kod sebe imao lažna portugalska dokumenta, šest mobilnih telefona i 6.000 evra u gotovini, navodi se u saopštenju španske policije.

Policija veruje da je Paviljaniti vođa klana ndrangeta koji je nazvan po njemu i koji deluje širom sveta iz svoje baze u italijanskoj regiji Kalabrija.

Paviljaniti je u odsustvu, u januaru mesecu, osuđen na 11 godina, osam meseci i 15 dana zatvora zbog niza zločina, koji uključuju ubistvo i kriminalno udruživanje u cilju trgovine drogom.

On je ranije bio osuđen u Italiji na doživotni zatvor, ali je kazna kasnije smanjena na 30 godina, zbog niza ubistava i krivičnih dela trgovine ljudima iz 80-ih godina 20. veka.

On je oslobođen u oktobru 2019. godine, zbog greške u izračunavanju kazne, kako su rekli tužioci.

Nakon toga je pobegao u Španiju gde je navodno imao pomoć i zaštitu od saradnika u trgovini drogom.

Kriminalna organizacija ndrangeta stekla je moć pošto je sicilijanska mafija opala, navodi agencija. Navodno je koristila desetine milijardi dolara prihoda od kokaina da proširi svoj kriminalni domet i razgranala se na ostatak Evrope, Australiju, Severnu i Južnu Ameriku i Afriku, kažu istražni irgani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: