Petak, 20.09.2019.

09:13

"O sudbini BiH odlučivaće se u BiH, ne u Srbiji ili Zagrebu"

Predsedavajući Predsedništva BiH ponovio da se pitanje Godišnjeg nacionalnog plana, koje je tehničko pitanje, koristi kao zaustavljanje puta BiH ka NATO-u.

Izvor: Tanjug

Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

U Dnevniku Federalne televizije Željko Komšić se sinoć osvrnuo i na nedavno usvojenu Deklaraciju Stranke demokratske akcije na koju su reagovali i međunarodni zvaničnici.

Ti zvaničnici su, prema njegovim rečima, jasno kazali da se politički ciljevi iz tog dokumenta, u kome se predviđa Republika BiH bez entiteta i kantona, nikako ne mogu dovoditi u istu ravan s najavama o otcepljenju, aludirajući pri tome na Republiku Srpsku.

Budući da su visoki zvaničnici iz regiona reagovali na tu deklaraciju, Komšić je kazao da su stalno prisutni pokušaji zvaničnog Zagreba i Beograda da se mešaju u unutrašnje stvari BiH, što je po njemu pogrešno.

"O sudbini Bosne i Hercegovine odlučivaće se u Bosni i Hercegovini, a oni koji nam žele dobro, trebalo bi da se sklone i puste nas na miru i mi ćemo se dogovoriti", istakao je Komšić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: