Utorak, 03.07.2018.

08:32

Sijarto: Pritisak migranata na Z.Balkan veći od 2015.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto kaže da je pritisak migracija na Zapadnom Balkanu dostigao, a "u nekim trenucima i nadmašio", nivo iz 2015.

Izvor: Tanjug

Sijarto: Pritisak migranata na Z.Balkan veći od 2015.
Ilustracija: Getty Images

On je to rekao posle razgovora sa crnogorskim kolegom Srđanom Darmanovićem, poručivši da je Mađarska spremna da stane uz Crnu Goru u borbi protiv talasa ilegalnih migracija, prenosi danas MTI.

"Alarmantne vesti" stižu iz Turske i Grčke, upozorio je Sijarto, dodavši da se "u nekim trenucima čini da je situacija u Grčkoj i gora nego što je bila 2015. godine".

Ovog puta, zaključio je šef mađarske diplomatije, glavna ruta ilegalnih migracija prolazi kroz Albaniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: