Svet

Četvrtak, 21.05.2015.

15:58

"Rekao sam-pogađanje ili obdukcija"

Grčki ministar finansija Janus Varufakis odbacio je navode iz članka "Njujork tajmsa" da je snimao sastanak Evrogrupe u Rigi, ocenivši da je reč o "bajkama".

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug

U podužem profilu Varufakisa koji je američki list objavio u sredu u svom onlajn izdanju stoji da je Varufakis izjavio da je snimao sastanak održan u aprilu, ali da ne može da taj snimak objavi, iz razloga poverljivosti, preneo je AFP.

"Nakon toliko mnogo sedmica curenja informacija i apsurdnih laži o tome što je navodno tamo rečeno, dokazao sam u praksi moje apsolutno poštovanje poverljivosti svih tih razgovora i vi razumete o čemu govorim", rekao je Varufakis po dolasku u Ministarstvo finansija.

Upitan da li je zabrinut za ekonomiju, Varufakis je kazao da "ministar jedne države koja je usred tako oštrih pregovora treba da se plaši, u protivnom je opasan". "Mi osećamo strah, ali nismo uplašeni", istakao je Varufakis, a prenela ANA.

Varufakisovo navodno priznanje da je snimao sastanak dogodilo se tokom intervjua za "NJujork tajms" u kome je osporio izveštaje da je prema njemu loše postupano ili da je vređan tokom razgovora u Rigi.

On, međutim, nije mogao da potvrdi svoju verziju događaja jer, iz razloga poverljivosti, nije mogao da iznese snimak koji je sačinio, naveo je američki list.

U intervjuu, Varufakis nije ustuknuo od konfrontacionog stava po kome je postao poznat tokom razgovora o grčkom dugu, piše "NJujork tajms".

"Neću da platim MMF-u (Međunarodnom monetarnom fondu), a da ne isplatim penzije u narednim sedmicama. Tako da sam im rekao: 'Odlučite. Da li želite da bude ovo prava runda pogađanja ili želite da ovo bude obdukcija?", rekao je Varufakis za američki list.

Grčka duguje oko 1,5 milijardi evra MMF-u koje treba da isplati u junu, i više od šest milijardi evra Evropskoj centralnoj banci u julu i avgustu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

17 h

Podeli: