Svet

Četvrtak, 03.05.2012.

18:23

Metro u gubicima, slede otpuštanja

Nemački maloprodajni div Metro u prvom tromsečju zabeležio je neto gubitak, a najavio je i smanjenje broja zaposlenih.

Izvor: SEEbiz

Default images

Kompanija je u prva tri ovogodišnja meseca zabeležila neto gubitak od 82 miliona evra. U istom razdoblju lani poslovala je s neto gubitkom od tri miliona evra.

Negativan rezultat zabeležen je i u stavci EBIT-a, i to u iznosu devet miliona evra, u poređenju s pozitivnih 142 miliona evra EBIT-a u istom razdoblju lani. Prihodi su povećani za 2,2 posto i iznosili su 15,6 milijardi evra.

Gledajući celu 2012., kompanija je saopštila da očekuje povećanje prihoda i otprilike jednaku dobit kao i prošle godine.

Stoga sada izvršni direktor Olaf Kok najavljuje uštede u visini 100 miliona evra.

"Definitivno ćemo morati smanjiti broj zaposlenih" u Nemačkoj, rekao je Kok, dodavši da će mere biti "bolne". Nije ulazio u detelje ali je napomenuo da će kompanija predstaviti odgovarajući plan u idućih tri do šest meseci.

Metro Grupa zapošljava oko 280.000 ljudi širom sveta, uključujući 4.000 u sedištu u Dizeldorfu.

Najavljuju i da će odustati od planiranog širenja, konkretno na indonezijsko tržište, te da će se koncentrisati na tržišta gde već posluju. U planu je i 10-postotno smanjenje ulaganja, na 1,8 milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

6 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: