Svet

Petak, 04.09.2020.

14:20

"Kovid srušio ekonomiju zasnovanu na dominaciji bogatih"

Papa Franja rekao je da je pandemija srušila klimave stubove svetskog ekonomskog modela izgrađenog na idolopoklonstvu prema novcu i dominaciji bogatih i moćnih.

Izvor: Tanjug

Foto: Epa/ALESSANDRO DI MEO

U poruci učesnicima godišnje evropske radionice Haus-Ambroseti, koja okuplja oko 200 vrhunskih menadžera, ekonomista i političara iz celog sveta, on je pozvao na usvajanje novih modela koji bi bili inkluzivniji i smanjili socijalnu nejednakost, preneo je Rojters.

Papa Franja je, takođe, pozvao na ekološko preoblikovanje privrede kako bi se sačuvala životna sredina i smanjila rasipna potrošnja.

On je kazao da bogate zemlje ne smeju da gomilaju eventualnu vakcinu protiv kovida 19.

Veruje se da papa Franja priprema enciklično pismo, najviši oblik papskog pisanja o tome kako on veruje da bi trebalo da izgleda postpandemijski svet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

9 h

Podeli: