Garaža 41

28.05.2024.

18:06

Kako da znate koliko je goriva ostalo na rezervi?

Kada se uključi žuta lampica na instrumentnoj ploči koja sugeriše da je vaše vozilo na rezervi, neke vozače može da uhvati panika, a neki će iskusno da "iscede" poslednju kap goriva.

Izvor: Revijahak

Kako da znate koliko je goriva ostalo na rezervi?
Shutterstock/kckate16

Podeli:

Ovo drugo se ne preporučuje zbog toga što česta vožnja na minimumu može dovesti do oštećenja pumpe goriva (ne podmazuje se kako bi trebalo).

Takođe, može i da se uništi filter goriva, u koji mogu ući sitne nečistoće ili talog sa dna rezervoara.

Koliko automobil može da pređe na rezervi?

Mnogo je mjerenja i istraživanja, ali samo vi znate koliko vaš automobil u proseku troši, a to je najvažniji podatak.

Pretpostavlja se da na rezervi ostaje oko pet litara goriva, ali do tačne količine ćete doći na najjednostavniji način - kad se uključi rezerva, brzo na benzinsku stanicu, uložite više novca i napunite rezervoar do vrha.

Oduzmite taj broj od kapaciteta rezervoara u fabričkim podacima, i dobićete količinu goriva koja vam ostaje u tanku nakon što se uključi lampica.

Pogledajte i prosečnu potrošnju, pa uporedite sa količinom goriva koja vam je ostala u rezervoaru.

Sa nekim vozilima možete preći više od 70 kilometara na rezervi, sa drugima manje od 40 kilometara, a sve zavisi od stila vožnje, zatim da li vozite u gradu ili na auto-putu, itd.

Podeli:

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina "da", Srbija "ne"

Ukrajina i Moldavija, po ubrzanoj proceduri i preskačući uobičajeni vozni red, danas počinju pristupne pregovore sa Evropskom unijom.

8:05

25.6.2024.

10 h

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

1 d

Podeli: