Aktuelno 23

28.05.2024.

19:27

Dobre vesti za ljubitelje Volkswagena: Praviće jeftina kola do 20.000 evra

Nemački proizvođač automobila Volkswagen najavio je da će praviti jeftina električna vozila po početnoj ceni od oko 20.000 evra.

Izvor: Tanjug

Dobre vesti za ljubitelje Volkswagena: Praviće jeftina kola do 20.000 evra
Profimedia

Podeli:

Svetska premijera novog automobila planirana je za 2027. godine, preneo je Rojters.

Izvršni direktor Folksvagena Oliver Blum istakao je da kompanija treba da kombinuje "jasnu posvećenost Evropi kao industrijskoj lokaciji, evropskoj industrijskoj politici i na kraju da deluje u interesu evropskih kupaca".

Šef marketinga nemačkog proizvođača Tomas Šefer rekao je da će uprkos niskoj ceni, planirani početni model postaviti standarde u pogledu tehnologije, dizajna i kvaliteta.

Agencija navodi da se VW na takav potez odlučio kako bi se uspešnije nadmetao na tržištu, pre svega sa jakim kineskim rivalima, od kojih neki imaju prednost od 30 odsto manjih troškova u odnosu na zapadne konkurente.

Kompanija sa sedištem u Volfsburgu prošle nedelje saopštila je da evropska industrija ima između dve i tri godine da se pripremi za konkurentske pretnje i upozorila da je opstanak automobilskog sektora i inače ugrožen.

Podeli:

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: