Svet

Utorak, 27.06.2017.

14:49

Promene u gejming industriji - gde je veća zarada

Među gejmerima čest je stav da se igre za mobilne platfome poput pametnih telefona i tableta nekako ne računaju, da su manje vredne.

Izvor: Telegram

Promene u gejming industriji - gde je veća zarada
Foto: Gettyimages

Sada kada se pogledaju prodajni bilansi, situacija je dijametralno suprotna.

Ove godine će igre za pametne telefone i tablete imati udeo u globalnoj prodaji veći od 42 odsto, za igračke konzole poput PlayStationa 31 odsto, a za PC oko 23 odsto. Mobilni telefoni su u poslednjih nekoliko godina bili veliki katalizator za razvoj igara, ponajviše zbog svoje rasprostranjenosti.

U razvijenom svetu, gotovo svako ima mobilni u džepu. Iako kvalitet mobilnih igara nije ni približno istog nivoa kao onih za računara i konzole, mobilni u igre uvlače i korisnike koji do sada nisu hteli d imaju veze s njima. Tako se na primer već i za mlađu decu razvijaju igre pogodnije za njih zbog osetljivog ekrana.

Mobilne igre će se još više razvijati, jer u novim sferama poput virtuelne i proširene stvarnosti nude jednostavnije korišćenje. Najbolji primer toga su VR naočare, za koje u računarskoj ili verziji konzole treba puno više novca. Zahtevi računara za pokretanje VR su veoma visoki, a treba i kupiti znatno skuplji VR uređaj poput HTC Vivea, dok se za korišćenje VR na PS4 Pro treba uložiti u još jedan dodatni uređaj, PSVR.

Za pokretanje VR igara na mobilnim telefonima dovoljno je kupiti VR naočare u koje se umetne mobilni, a one su dostupne na internet prodavnicama već za par dolara. Istina, mobilne VR igre nisu ni približno toliko dobre kao one za računare i PS4, no dovoljno su dobre kako bi zaintrigirale igrače i nudile im solidno iskustvo. Mobilne igre su i najčešće besplatne s reklamama ili su dostupne za par dolara, što je mnogo manje od proseka za konzole i računare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: