Srbija

Četvrtak, 06.06.2013.

15:57

Novi ugovor između Srbije i Maroka

Mnistar Mlađan Dinkić potpisao je ministrom Kraljevine Maroko Mohamedom Nažibom Bulifom Ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja dohotka između dve zemlje.

Izvor: Beta

Default images

Potpisivanje tog ugovora, kako je ocenjeno na sastanku dvojice ministara, samo je jedan od koraka ka unapređenju ekonomske saradnje Srbije i Maroka.

Dinkić je rekao da Srbija i Maroko imaju potencijal za jaču saradnju u oblasti privrede i dodao da je dosadašnja godišnja trgovinska razmena dve zemlje bila vrlo skromna, i iznosi 13 miliona dolara.

On je kazao da je Srbija ugovorima o slobodnoj trgovini i bescarinskom izvozu sa Evropskom unijom, Rusijom, Kazahstanom, Belorusijom, Turskom i zemljama CEFTA regiona, pokriva tržište od jedne milijarde stanovnika i da je to jedan od razloga što se mnogo investitora odlučuje da proizvodi u Srbiji radi izvoza.

Marokanski ministar Mohamed Nažib Bulif kazao je da je ta zemlja izuzetno zainteresovan za bližu saradnju sa Srbijom, posebno u oblastima energetike, infrastrukture, transporta, logistike, turizma i poljoprivrede, koje su u Maroku u ekspanziji.

On je ocenio da su to grane privrede koje su ujedno interesantne investitorima i pozvao srpske kompanije da konkurišu na međunarodnim tenderima koje Maroko raspisuje u svim tim oblastima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

8 h

Podeli: