Srbija

Utorak, 28.08.2012.

12:35

Srpske firme na sajmu u Moskvi

Agencija za strana ulaganja i promociju (SIEPA) organizovala je nastup sedam domaćih kompanija na najvećem sajmu delova i opreme za automobile u Rusiji.

Izvor: Tanjug

Default images

Na najvećem svetskom sajmu automobilskih komponenti, "Automehanika Moskva 2012", na kome se predstavljaju inovacije u tom sektoru održava se u Moskvi od 27. do 30. avgusta,a usluge i inovacije predstavlja više od 1.000 izlagača iz 34 zemlje.

Zahvaljujući liberalizaciji trgovine u okviru Sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju Srbije i Rusije, domaća preduzeća imaju veliki potencijal na ruskom tržištu, o čemu svedoči njihovo veliko interesovanje za ovaj sajam, kao i posećenost srpskog štanda tokom prvog dana sajma, saopštila je SIEPA.

Ovim nastupom će, kako je navedeno, domaće kompanije imati priliku da steknu nove kontakte, ali i da se sastanu sa postojećim partnerima u Moskvi.Štand Srbije, koji je prošle godine dobio Nagradu za najbolje predstavljeni nacionalni štand sajma, ove godine se prostire na 70 kvadratnih metara i predstavlja srpske kompanije "Korun holding" (Corun Holding) "Juz Jurop ist" (Ewes Europe East), "FAM", "Mekafor prodakts" (Mecafor Products), "Prva petoletka-Promet", "Trgoprevoz" i "Srboauto".

"Automehanika" je sajam koji nudi širok izložbeni spektar od najmanjih komponenti, pa do značajnih rešenja u ovoj oblasti. O njegovoj popularnosti govori i činjenica da se od ove godine održava na većoj lokaciji nego prethodnih godina.

Ranije je sajam održavan u "Krokus ekspo" halama, dok je od ove godine izmešten u "Ekspo centar" koji je veći, bliži centru Moskve i samim tim lakše dostupan, a raspolaže sa oko 42.000 kvadrata u pet paviljona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

9 h

Podeli: