Srbija

Sreda, 13.11.2019.

12:20

Gradi se nova aerodromska pista: Srbija izdvaja 155 miliona dinara

Vlada Srbije donela je rešenje kojim se izdvaja 155 miliona dinara za izvođenje radova na aerodromu "Morava".

Izvor: RINA

Gradi se nova aerodromska pista: Srbija izdvaja 155 miliona dinara
Foto: Depositphotos, Photocreo, 45580125

Iako se u odluci ne precizira koji se radovi planiraju, Zoran Ilić, pomoćnik ministra za avio-saobraćaj rekao je u Kraljevu da Vlada Srbije planira izgradnju potpuno nove piste, jer je postojeća građena za vojne avione koji su lakši.

"Postojeća pista ne može da prihvati avione tipa ATR, a što se tiče uspostavljanja redovnih letova, Vlada Srbije je prošlog meseca proglasila javnim interesom obavljanje avio-prevoza na dve linije sa aerodroma u Kraljevu-do Soluna i Beča. Prve nedelje decembra,ukoliko tender za izbor avio-prevoznika bude uspešno završen, do Beča, a u drugoj polovini marta 2020.startuju letovi Kraljevo-Solun", rekao je Ilić.

Prema Ilićevim rečima, Vlada Srbije će pobednika na tenderu za izbor avio-prevoznika subvencionisati sa 5,7 miliona evra u naredne tri godine.

"Naravno da očekujemo da će se tu javiti Viz Er, možda i Er Srbija. Verujem da bi Er Srbija trebalo da bude najzainteresovanija, s obzirom da Kraljevo nije daleko od Beograda i da im je možda lakše da se ovde baziraju. Međutim, nemam informaciju da su preuzeli dokumentaciju. Motiv kompanije koja će dobiti posao je da ima što više putnika, a to će ostvariti samo ukoliko bude imala povoljne cene avio-karata", kazao je Ilić i dodao da očekuje da će cena povratne avio-karte do Beča i Soluna biti između 10.000 i 12.000 dinara.
Foto: Rina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: