Region

Petak, 21.11.2014.

16:24

Vlasnik "zdenka" sireva na berzi

Vodeći igrač na hrvatskom mlinarskom tržištu, Granolio grupa, ide u javnu ponudu deonica, kojom planira da prikupi između 12 do 17 miliona evra svežeg kapitala.

Izvor: Tanjug

Default images

Upis deonica počinje 25. novembra i trajaće samo tri dana, što upućuje na to da je većinski vlasnik, Hrvoje Filipović, koji drži više od 96 odsto deonica, prilično siguran u uspeh projekta, piše hrvatski Tportal.

Ukoliko plan dokapitalizacije uspe, akcije Granolija biće uvršćene na službeno tržište Zagrebačke berze.

Pravo upisa imaju investitori koji upišu deonice u minimalnoj protivvrednosti od 100 hiljada evra (pri donjem rasponu cene), što konkretno znači najmanje 5.800 deonica.

Kako navodi isti izvor, cilj Hrvoja Filipovića je da zadrži većinski udeo u kompaniji, a zavisno od ishoda upisa deonica ostali investitori postali bi vlasnici između 37 i 40 odsto kapitala Granolio grupe.

Prikupljenim novcem Granolio planira da vrati kredit kojim je ove godine za oko 200 miliona kuna od Agrokora kupio mlinarski biznis i postao tržišni lider u proizvodnji i skladištenju brašna.

Granolio u svom vlasništvu ima i proizvođača poznatih "zdenka" sireva, zatim Zdenačku farmu za proizvodnju mleka, ali i proizvodnju povrća.

Pre preuzimanja Agrokorovog mlinarskog biznisa, Granolio grupa je u 2013. ostvarila prihod nešto veći od 780 miliona kuna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: