Automobili

Četvrtak, 21.05.2009.

06:00

Budućnost Lancie pod znakom pitanja

Budućnost italijanskog proizvođača automobila Lancia mogla bi da bude stavljena pod znak pitanja ukoliko Fiat, u čijem vlasništvu se kompanija nalazi, formira savez sa nemačkim Opelom.

Izvor: B92

Default images

Formiranje saveza sa Opelom značilo bi da za Lanciu, koja većinu svojih modela zasniva na platformama Fiata i Alfa Romea, neće biti mesta unutar ove grupacije.

Lancia je jedan od najmanje profitabilnih Fiatovih ogranaka, a svega 100.000 prodatih primeraka širom sveta u 2008. godini dodatno otežava pronalaženje opravdanja za ostavljanje marke u životu pod Fiatovim okriljem.

Suočena sa povećanim troškovima proizvodnje i manjkom kupaca Lancia počinje sve više da liči Pontiac koji zadaje velike finansijske probleme američkom proizvođaču automobila General Motorsu.

Najnovije vesti iz Fiata mogu značiti i odlaganje, ili potpunu obustavu, plana za povratak modela Stratos, veoma uspešnog Lanciinog reli modela tokom 70-ih i 80-ih godina prošlog veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: