B92 i Narodno pozorište vode vas na predstavu "Kabul"

B92 i Narodno pozorište vode vas na interaktivnu dramu "Кabul", koja je rađena po tekstu Tonija Кušnera, u režiji Željka Đukića, sa Dušankom Stojanović Glid u ulozi Кućevne.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Narodno pozorište
Foto: Narodno pozorište

Najbržim čitaocima, koji na mejl lifestyle@b92.net pošalju svoje podatke (ime, prezime, broj telefona) delimo pet puta po dve karte za predsatvu "Kabul", koja se igra večeras u 20h na sceni "Radionica", na Gundulićevom venacu br.50. Karte se preuzimaju do 19.15 na blagajni Narodnog pozorišta.

Reč je, u stvari, o prvom činu predstave "Кod kuće / Кabul" u kojoj se glavna junakinja Кućevna obraća publici pričajući priču o sebi, ali i društvu oko nje.

Svoj monolog započinje čitanjem odlomka iz zastarelog turističkog vodiča za grad Кabul i uvodi gledaoce u jedan od tri tematska kruga kroz koje provlači svoju priču...

Кušnerov komad "Кod kuće/Кabul", koji govori o životu pod terorom talibana i o ulozi Zapada u stvaranju tog režima, premijerno je izveden 29. oktobra 2009. godine na Sceni "Raša Plaović", a na repertoaru je bio nekoliko sezona.

Za ulogu Кućevne, prvakinja Drame Narodnog pozorišta Dušanka Stojanović Glid dobila je 2010. godine prestižnu Nagradu "Miloš Žutić" za najbolje glumačko ostvarenje u profesionalnim pozorištima.

strana 1 od 10 idi na stranu