Kultura

Ponedeljak, 23.10.2017.

11:29

Predstava JDP-a "Tako je (ako vam se tako čini)" gostuje u Zagrebu

Predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta "Tako je (ako vam se tako čini)" Luiđija Pirandela u režiji Jagoša Markovića, biće izvedena na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u utorak 24. oktobra.

Izvor: B92

Predstava JDP-a
Foto: Nenad Petroviæ

U sto pedesetoj godini od rođenja velikog italijanskog pisca, nobelovca Luiđija Pirandela, Jugoslovensko dramsko pozorište ne scenu je postavilo dramu Tako je (ako vam se tako čini) u kojoj igraju Predrag Ejdus, Branislav Lečić, Jelisaveta Sablić, Jasmina Avramović, Nenad Jezdić, Marko Janketić, Rada Đuričin, Vesna Stanković, Irfan Mensur, Slobodan Tešić, Lazar Đukić i Nevena Ristić.

Pre gostovanja u Zagrebu, predstava Tako je (ako vam se tako čini) učestvovala je na Festivalu mediteranskog teatra „Purgatorije” 2017. u Tivtu na kome je Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje dobila Jelisaveta Sablić.
Foto: Nenad Petroviæ
U subotu 21. oktobra izvedena je na Međunarodnom festivalu klasike "Vršačka pozorišna jesen“.

U novembru će JDP sa ovom predstavom učestvovati na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda“ u Užicu a u decembru će gostovati na sceni Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: