Kultura

Subota, 20.02.2021.

16:06

Pariski Luvr od oktobra 2020. godine bez posetilaca

Najposećeniji muzej na svetu, pariski Luvr, već gotovo četiri meseca je zatvoren za posetioce zbog pandemije koronavirusa i neizvesno je kada će ponovo otvoriti svoja vrata.

Izvor: Tanjug

Pariski Luvr od oktobra 2020. godine bez posetilaca
depositphotos/TTstudio

Ipak, muzej mogu da posete manje grupe u privatno organizovanim obilascima kolekcije koja pokriva 9.000 godina istorije umetnosti, preneo je AP.

Pre zatvranja Luvr je svakodnevno posećivalo između 30 i 40 hiljada ljudi, pa ova zabrana poseta dobro dođe zaposlenima, kojih ima 250, da završe sve radove na obnavljanju muzejskog prostora, restauracije umetničkih dela, održavanja i katalogizacije eksponata.

Za sve koji ne mogu da sačekaju da se Luvr ponovo otvori, postoji mogućnost virtuelne posete i obilaska umetničkog blaga koje se čuva u najčuvenijem muzeju na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: