Petak, 03.11.2023.

16:45

Amerika dala rok Izraelu: Imate još malo vremena za našu podršku

Usred izraelskog rata protiv Hamasa, američki mediji kažu da raste pritisak u Vašingtonu da se pozove na prekid vatre i stvori distanca od dešavanja u pojasu.

Izvor: timesofisrael/M.S.

Amerika dala rok Izraelu: Imate još malo vremena za našu podršku
EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena suočava se sa povećanim pritiskom u Vašingtonu da promeni kurs izraelskog rata protiv terorističke grupe Hamas u Gazi i da javno pozove na prekid vatre, izvestili su američki mediji danas.

Kako prenosi Si-En-En, najviši zvaničnici Bajdenove administracije sve češće upozoravaju Izrael da će postati sve teže da slede cilj Jerusalima da svrgne Hamas u Gazi, gde je ta grupa na vlasti od 2007. i da imaju ograničeno vreme za to uz punu podršku SAD.

List je citirao neimenovane izvore koji su naveli da Bajdenovi bliski savetnici veruju da bi moglo biti pitanje nedelja pre nego što će Bela kuća biti primorana da pozove na prekid vatre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: