Rusi poručili: "Imamo novi sistem, znamo gde ste"

Ruska vojska počela je da koristi u Ukrajini novi izviđački sistem na bombarderu suhoj-34, javlja agencija RIA novosti, pozivajući se na neimenovane izvore.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2022.

09:28

Rusi poručili:
Ilustracija, foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

"U sklopu specijalne operacije, ruske vazduhoplovne snage počele su da koriste nove izviđačke sisteme koji su montirani na bombarderima suhoj-34, koji omogućuju sa visokom tačnošću da otkriju koordinate i druge parametre neprijateljskih ciljeva, posebno vazdušnih odbrambenih položaja i ukrajinskih radarskih stanica", rekao je izvor.

Novi izviđački sistem "omogućava prenos informacija o neprijateljskim vojnim objektima kopnenim snagama putem automatskih komunikacijskih kanala gotovo u stvarnom vremenu", dodaje sagovornik.

Univerzalne izviđačke sisteme izradio je Istraživački institut Kulon, koji je deo državne kompanije "Ruselektroniks", u sklopu proširenja borbenih sposobnosti bombardera SU-34.

Bombarder SU-34 stvoren je za uništavanje kopnenih i vazdušnih ciljeva u svim vremenskim prilikama i u svako doba dana. Letelica ima posadu od dva člana i može nositi do osam tona oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: