Istorija 12

03.05.2024.

15:35

U Hitlerovom vojnom štabu otkriveno pet skeleta bez ruku i stopala: Među njima deteta i bebe

Pet ljudskih skeleta bez ruku i stopala otkriveno je u vojnom štabu nacističkog vođe Adolfa Hitlera na istočnom frontu u današnjoj Poljskoj, koji se nalazio u vili komandanta ratnog vazduhoplovstva (Luftvafea) Hermana Geringa.

Izvor: Tanjug

U Hitlerovom vojnom štabu otkriveno pet skeleta bez ruku i stopala: Među njima deteta i bebe
Shutterstock/Pyty

Podeli:

Tela tri odrasle osobe, bebe i starijeg deteta otkrila je grupa Latebra fondacija - arheolozi amateri, koji su nekoliko godina iskopavali na tom lokalitetu uz zvaničnu dozvolu, naveli su članovi grupe i zvaničnici, preneo je Rojters.

"Nikada ne biste očekivali takve stvari na takvom mestu... najčuvanije mesto u Trećem rajhu, a posle rata Rusi su preuzeli ovo mesto", rekao je član Latebra Dominik Markjevič.

Prema njegovim rečima, svi su se pitali šta je tamo moglo da se dogodi, ali im ništa razumno nije palo na pamet.

"Uopšte nismo znali sa čime imamo posla. Da li su to bili neki okultni rituali fanatika Trećeg rajha? Nemamo pojma, kazao je Markjevič.

On je dodao da nije jasno da li skeleti datiraju iz Drugog svetskog rata ili su tamo kasnije sahranjeni. Zvaničnici okruga Srokovo u kome se vila nalazi, rekli su da su tela pronađena zakopana u zemlje u delu zgrade u kojoj je nekada bio drveni pod.

Portparol tužilaštva Danijel Brodovski rekao je da je istraga pokrenuta i da su skeleti pregledani. Ta vila je bila jedan od Hitlerovih vojnih štabova tokom Drugog svetskog rata i sastojla se od oko 200 objekata na površini od 250 hektara.

Većina tih objekata je uništena tokom povlačenja nemačkih snaga 1945. u nameri da se spreči da padnu u ruke sovjetskoj Crvenoj armiji.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: