Muzika 0

03.05.2024.

13:24

Poznato ko će nastupiti u revijalnom delu Evrovizije: Dolaze velike zvezde ovog takmičenja

Poznato je ko će nastupati kao gosti na dvema polufinalnim večerima Evrovizije 2024, a radi se o izvođačima iz duge i slavne evrovizijske prošlosti.

Izvor: Index.hr

Poznato ko će nastupiti u revijalnom delu Evrovizije: Dolaze velike zvezde ovog takmičenja
Shutterstock/Ben Houdijk

Podeli:

U prvom polufinalu će Bendžamin Ingroso izvesti neke od svojih najvećih hitova. Ingroso je jedna od najvećih pop zvezda u Švedskoj, a prethodno je predstavljao Švedsku na Evroviziji 2018. u Lisabonu s pesmom "Dance You Off". Ingrosova popularnost u Švedskoj i širom Evrope sve više raste, a nedavno je na Starom kontinentu održao turneju "Better Days Tour".

S druge strane, drugo polufinalno veče obećava "najveću pesmu na svetu za pevanje uglas", tvrdi oficijalna veb stranica Evrovizije. Tri pobednice Eurosonga okupiće se za tačku u kojoj gledaoci kod kuće i u Malme Areni mogu da pevaju s njima na sceni, a navodno će postojati interaktivni zid na kojem će ljubitelji Evrovizije imati priliku da se pojave.

Helena Paparaco donela je Grčkoj pobedu na Evroviziji 2005. s pesmom "My Number One", a pridružiće joj se Sertab Erener, koja je odnela pobedu 2003. za Tursku s pesmom "Anyway That I Can". Na kraju, pojavljuje se i švedska legenda šlagera Šarlot Pereli, pobednica takmičenja 1999. s pesmom "Take Me To Your Heaven".

Prvo polufinale održava se u utorak, 7. maja, a drugo u četvrtak, 9. maja.

10 pesama iz svakog polufinala kvalifikovaće se za nastup u velikom finalu u subotu, 11. maja.

Malme će treći put biti domaćin takmičenja, nakon što je prethodno bio domaćin 1992. i 2013. godine.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: