Društvo 1

03.05.2024.

16:30

Upaljen meteo-alarm: Evo kada prestaje kiša

U Srbiji će u subotu, 4. maja biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, koji će, na istoku i jugu Srbije, ponegde biti praćeni i grmljavinom.

Izvor: Novosti

Upaljen meteo-alarm: Evo kada prestaje kiša
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Podeli:

Posle podne se očekuje prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod duvaće slab i umeren vetar, u planinskim predelima povremeno i jak zapadni i severozapadni, a temperature će biti od devet do 24 stepena.

U Beogradu će biti pretežno oblačno vreme uz prestanak kiše, a posle podne se očekuju i sunčani intervali i temperature do 22 stepena.

Vreme za Vaskrs

U nedelju će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a toplije će biti u svim predelima. U većini mesta temperatura će se kretati oko 25 stepeni.

Upaljen žuti meteo-alarm

U Srbiji je trenutno na snazi žuti meteo alarm zbog kiše, a u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM upaljeno je upozorenje i zbog grmljavine.

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: