Nova vest
Tenis 61

1.5.2024.

20:00

Sinerove loše vesti sjajne za Đokovića – Alkaras uskoro ni među Top 3?

Dva neočekivana ishoda na masters turniru u Madridu manje ili više će se odraziti i na novu ATP listu sledećeg ponedeljka.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Medvedev prestiže Alkarasa?

Poraz od Andreja Rubljova mogao bi da košta Alkarasa treće pozicije. Ostao je bez 800 bodova jer nije odbranio titulu, a Danil Medvedev može da ga prestigne ukoliko savlada Jiržija Lehečku i prođe u polufinale

Neočekivani ishodi su, naravno, rana eliminacija Karlosa Alkarasa i povlačenje Janika Sinera zbog povrede. Drugi i treći teniser sveta završili su svoje učešće na turniru u španskoj prestonici u četvrtfinalu.

Za publiku u Srbiji svakako je zanimljivije šta to znači za Novaka Đokovića, odnosno pre svega za Janika Sinera, koji mu je prvi pratilac.

Italijan je zbog povrede kuka odustao od učešća u četvrtfinalom meču protiv Feliksa Ožea-Alijsaima, ali je zaradio 200 poena, kako ništa nije branio u Madridu.

Time je ukupno stigao do 8.860, odnosno na 1.040 bodova zaostatka u odnosu na vodećeg Đokovića (9.990). To znači da će Novak gotovo sigurno ostati prvi i posle masters turnira u Rimu.

Srpski teniser brani četvrtfinale, odnosno 180 bodova na tom turniru. U najgorem slučaju, da Đoković ispadne na startu, imaće ih 9.720, dok Siner ne može do više od 9.780 ukoliko osvoji masters na domaćem terenu.

Stoga ćemo najverovatnije još jednom odložiti dugo očekivanu borbu za prvo mesto između Sinera i Đokovića.

Najverovatnije samo do Rolan Garosa, na kom titulu i 2.000 poena brani Novak. Siner je prošle godine stigao do drugog kola.

Masters u Rimu se igra između osmog i 19. maja i poslednja je provera pred Otvoreno prvenstvo Francuske, koje počinje dan po njegovom okončanju.

Podeli:

Komentari 61

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 61

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apel za sve: "Vozite kao žene!"

Francusko udruženje za bezbednost na putevima pozvalo je ljude da "voze kao žene" kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama.

Business Insider

14:39

5 h

Novo Sport Video Menu