Zanimljivosti 0

03.05.2024.

10:45

Sajberodiseja: Tesla dovodi Cybertruck na evropsku turneju

Turneja po Evropi traje od 23. maja (Beč) do 7. jula (Island).

Izvor: B92

Sajberodiseja: Tesla dovodi Cybertruck na evropsku turneju
Shutterstock/Iv-olga

Podeli:

Tesla prodaje Cybertruck u SAD i Kanadi od kraja 2023. godine, a tražnja je toliko velika da se vozila sa liste narudžbina isporučuju tek sledeće godine.

Zaljubljenici u Teslin električni kamionet u Evropi na mogu da ga kupe regularnim putem direktno od Tesle, s obzirom da ne zadovoljava evropske propise kada je reč o bezbednosti saobraćaja, ali postoji nezvanična prodaja. Ukoliko se opredele za tu opciju, za Cybertruck treba da izdvoje skoro pola miliona evra, ili pet puta više u odnosu na cenu u SAD.

Ali postoje dobre vesti za ljubitelje ovog neobučnog vozila: Tesla će uskoro dovesti Cybertruck u Evropu. Barem na promo turneji.

Kao što smo rekli, u svom sadašnjem obliku, električni kamionet se ne bi kvalifikovao za regularnu prodaju u Evropi. Ali to ne sprečava američkog proizvođača automobila da krene na veliko putovanje sa pikapom Cybertruck širom Kontinenta.

Evropska turneja sa atraktivnim električnim vozilom ima i prigodan naziv: Cyber Odissey.

Turneja po Evropi traje od 23. maja (Beč) do 7. jula (Island). U tom periodu Cybertruck će obići Austriju, Nemačku, Češku, Veliku Britaniju, Švedsku, Španiju, Portugal...

Ako ste, pak, zainteresovani da vidite Cybertruck uživo, ovde ćete pronaći spisak gradova i datume.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: