Svet 14

01.05.2024.

17:56

"Zbogom": Kompanija za dostavu koja posluje i kod nas napušta tržište

Španska kompanija za dostavu hrane i drugih proizvoda Glovo objavila je danas da će 10. maja napustiti slovenačko tržište.

Izvor: Tanjug

"Zbogom": Kompanija za dostavu koja posluje i kod nas napušta tržište
LCV / Shutterstock.com

Podeli:

Odluka je doneta na osnovu ponovne procene prioritetnih investicija kompanije, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi agencija STA.

Glovo je precizirao da će u Sloveniji obavljati normalno svoje usluge do 10. maja u 22 časa, dok će njegov tim za korisničku podršku biti aktivan do kraja maja.

Firma je u Sloveniji krajem 2023. zapošljavala 19 ljudi, a prema pisanju slovenačkog Forbsa, firma će pokušati da nađe za njih posao u drugim filijalama Glova ili da im ponudi nadstandardne otpremnine.

Kompanija Glovo je na slovenačko tržište ušla 2021. godine, kada je preuzela kompaniju za dostavu hrane Ehrana, i te godine je ostvarila 3,8 miliona evra prihoda i 2,4 miliona evra gubitka, prema javno dostupnim podacima.

Godinu dana kasnije prihod je porastao na 4,3 miliona evra, ali je i gubitak povećan i dostigao 3,2 miliona evra.

Prošle godine je Glovo zabeležio prihod od 3,7 miliona evra i gubitak od 2,2 miliona evra.

Glovo je osnovan u Barseloni 2015. godine i prisutan je u južnoj, centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Evropi, kao i u Africi.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Podeli: