Svet 0

03.05.2024.

16:07

Prvi snimci velikog požara u Berlinu: Otrovni dim se širi gradom VIDEO

Veliki požar izbio je u fabrici u Berlinu-Lihterfeldu, a vatrogasci upozoravaju na otrovni dim koji se širi gradom. Prema prvim informacijama, zgrada na četiri sprata je cela izgorela.

Izvor: Telegraf.rs

Prvi snimci velikog požara u Berlinu: Otrovni dim se širi gradom VIDEO
EPA-EFE/FILIP SINGER

Podeli:

"Možemo potvrditi da u zgradi gore hemikalije. Tu se čuvaju sumporna kiselina i bakar-cijanid. Postoji rizik da će se cijanovodonik formirati i dići u vazduh sa dimom. Trenutno je na dužnosti 130 vatrogasaca. Vatrogasna služba je obavestila stanovništvo putem aplikacije za upozorenje. Spasioci nose zaštitna odela", rekli su vatrogasci sa lica mesta.

Nakon procene vremenskih uslova i odgovarajućeg pravca vetra, dimni gasovi su se kretali iz fabrike u pravcu severa.

Vatrogasci savetuju izbegavanje prostora oko preduzeća, zatvaranje prozora i vrata i isključivanje ventilacije i klimatizacije.

"Zgrada je sada potpuno izgorela na četiri sprata. Deo zgrade se već urušio. Brišemo samo spolja. Vatra se više ne može držati pod kontrolom iznutra", rekao je za Bild Adrijan Vencel, portparol vatrogasne službe Berlina koji je trenutno na licu mesta.

Berlin je izdao zvanično obaveštenje o opasnosti u kojem se savetuje ljudima da izbegavaju to područje.

Učenici i nastavnici iz okolnih škola su poslati kućama.

U elektronskoj poruci roditeljima, jedna srednja škola je napisala: "Učenici su obavešteni da treba da idu kući što je pre moguće".

Trenutno nema informacija o povrđenim osobama kao ni o uzroku požara.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: