Zanimljivosti 6

03.05.2024.

14:50

Volkswagen tužio prodavca polovnih automobila: Plagirali ste naš logo

Nemački proizvođač automobila zahteva trajnu zabranu kojom se pomenuti diler sprečava da koriste trenutne oznake.

Izvor: CarScoops

Volkswagen tužio prodavca polovnih automobila: Plagirali ste naš logo
CarScoops

Podeli:

Volkswagen Grupa Amerika podnela je tužbu protiv prodavca polovnih automobila sa sedištem u Dalasu pod nazivom "VDubs Only". Nemački auto-gigant optužuje dilera za kršenje propisa o zaštitnim znakovima Audi, VW i V-Dub (u slengu oznaka za "Volkswagen").

Nemački proizvođač koristi zaštitni znak V-Dub od kasnih 2000-ih za "promovisanje roba i usluga svojih auto-dilera“. Razlika je samo u tome što Volkswagenov zaštitni znak ima crticu, dok VDubs Only nema, piše CarScoops.

Osim što optužuje zastupstvo za "neovlašćeno prisvajanje" njihovih marki, Volkswagen se protivi i tvrdnji dilera da je "specijalista za VW i  Audi".

Na kraju, Volkswagen tvrdi da je logotip dilera iz Dalasa plagirana verzija originalnog VW amblema. Sličnosti su prilično očigledne, jer kružni logo ima belo slovo "V" na vrhu i plavu pozadinu.

U tužbi se tvrdi da će upotreba Volkswagenovih žigova "verovatno navesti potencijalne kupce proizvoda i usluga optuženog dilera, kao i širu javnost, da poveruju da su proizvodi i usluge koje pružaju optuženi povezani sa Volkswagenom."

Volkswagen traži trajnu zabranu kojom se pomenuti diler sprečava da koriste trenutne oznake. Proizvođač automobila takođe želi nadoknadu advokatskih i sudskih troškova, kao i prenos vlasništva imena domena vdubsonly.com i vdubsonlydallas.com.

Nemačka kompanija tvrdi da je diler ignorisao njihova pisma upozorenja i da se ponaša "zlonamerno i bezobzirno".

Biće zanimljivo videti kakav će biti epilog tužbe na sudu.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: