Apps 1

03.05.2024.

10:30

Blokiranje na X platformi više nije isto

Platforma X, ranije poznata kao Twittre, menja način na koji korisnici blokiraju sadržaj.

Izvor: Engadget

Blokiranje na X platformi više nije isto
BongkarnGraphic / Shutterstock.com

Podeli:

Ilon Mask, vlasnik X platforme, u nekoliko navrata je istakao da nije ljubitelj tastera za blokiranje. Sada X menja način na koji blokiranje radi na platformi.

Umesto toga, X podešava vidljivost odgovora u kontekstu blokiranja. Ranije je korisnik mogao da blokira nekoga na X-u i da i dalje odgovara na njegove objave. A osoba koja je bila blokirana ne bi mogla da vidi taj odgovor niti da zna da je osoba koja ih je blokirala vršila interakciju s njihovim objavama. To se sada menja, tako da će korisnici moći da vide direktne odgovore čak i ako ih je osoba koja ih je objavila – blokirala.

U objavi X-ovog inženjerskog tima, iz kompanije kažu da je promena "deo njihove stalne posvećenosti usklađivanju blokiranja sa njihovim principima kao javne društvene mreže".

Objava takođe nagoveštava da bi moglo doći do više promena u procesu blokiranja, koji je jedna od najčešće korišćenih bezbednosnih funkcija na servisu. "Naš cilj je da omogućimo korisnicima da kontrolišu svoje iskustvo uz održavanje javne vidljivosti objava", kažu iz kompanije.

Za sada, izmene za blokiranje nisu toliko drastične. Neki korisnici, koji žele više uvida u ono što ljudi govore o njima na platformi, će ih i rado prihvatiti. Činjenica da X počinje da menja vidljivost prethodno blokiranog sadržaja takođe može biti znak značajnijih promena koje dolaze na platformu.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: