Utorak, 21.09.2021.

09:29

Podneta krivična prijava; "Krivokapić prekoračio granicu"

Opoziciona DPS Mila Đukanovića podnela Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv premijera Zdravka Krivokapića i drugih osoba.

Izvor: Tanjug

Podneta krivična prijava;
Tanjug/ZORAN ŽESTIÆ

Prijava je podneta, kako se navodi, zbog sumnje da su zloupotrebili svoj položaj i prekoračili svoja službena ovlašćenja tokom događaja na Cetinju 4. i 5. septembra.

U krivičnoj prijavi, u koju su podgoričke Dnevne novine imale uvid, navodi se da su zloupotrebljavajući položaj predsednika vlade, poslanika, ministara i dr. prekoračili "granice svojih službenih ovlaščenja".

Navodi se da je Krivokapić formirao telo koje nije imalo nikakve zakonske i ustavne nadležnosti da donosi odluke koje se tiču nacionalne bezbednosti, a koje je načelu sa njim preuzimalo delove komandovanja operacijom bezbednosnih snaga 5. septembra na Cetinju.

Kao dokaz uz krivičnu prijavu SDT-u je dostavljena fotografija iz prostorija vlade, snimljena 5. septembra, na kojoj su pored Krivokapića deo komandnog štaba pomenute operacije i poslanici Marko Milačić, Momčilo Koprivica, ministri Milojko Spajić, Olivera Injac, Jakov Milatović, te direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić i šef Kabineta predsednika Vlade Ivana Malović.

Prijavom se Krivokapić tereti da je 5. septembra prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja teže povredio pravo drugog na način što je mimo svojih ustavnih i zakonskih ovlašćenja dao nalog pomoćniku direktora Uprave policije da se uhapsi bivši direktor Uprave policije i aktuelni savetni za bezbednost Djukanovića, Veselin Veljović,prenela je agencija Mina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: