Petak, 19.03.2021.

11:21

Vučić: Ne postoji ništa važnije VIDEO/FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je primopredaji sanitetskih vozila nabavljenih kroz program donacije EU uz posredovanje UNOPS.

Izvor: B92, Tanjug

Vučić: Ne postoji ništa važnije VIDEO/FOTO
Screenshot/ TV B92

Sanitetska vozila nabavljena su za 20 zdravstvenih ustanova iz cele Srbije.

Primopredaji ispred Palate Srbije prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predstavnicima UNOPS-a.

Sanitetska vozila dobile su Opšta bolnica u Čupriji, domovi zdravlja u Gornjem Milanovcu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu, Golupcu, Opšta bolnica Bor.

Takođe, vozila će stići i u domove zdravlja Knjaževac, Pirot, Krupanj, Žagubica, te u Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć Beograd i Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Vozila su dobili i Specijalna bolnica "Sveti Sava", Opšte bolnice u Smederevskoj Palanci i Loznici, KBC "Bežanijska kosa", te domovi zdravlja u Bujanovcu, Medveđi i Jagodini.

Predsednik Vučić obišao je vozila i porazgovarao sa predstavnicima zdravstvenih ustanova, koji su mu rekli da će im ova pomoć mnogo znači.

"Deo jedne šire podrške"

"EU je donirala vozila tamo gde su najneophodnija. To je sve deo jedne šire podrške koju EU pruža od početka pandemije", kaže Sem Fabrici na početku obraćanja.

Ova pandemija vrši pritisak na budžet Srbije i ostalih zemalja zato je EK odučila da dâ 12 miliona evra iz Evropskog fonda solidarnosti, kaže Fabrici.

On je čestitao Srbiji na odličnom procesu vakcinacije koji se sprovodi u Srbiji.

Fabrici je zahvalio na tome što je Srbija uključila u vakcinaciju i diplomatsku zajednicu, i dodao da nakon ovog događaja ide da primi vakcinu protiv koronavirusa.

"Ova jeziva pandemija..."

"Nismo baš pogodili najlepši mogući dan za prezentaciju vozila. Dobili smo od EU 20 odlično opremljenih ambulantnih vozila", kaže na početku obraćanja predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Hvala EU, mi smo iskreno zahvalni na podršci", dodaje. Za nas je, kako navodi, važno da istaknemo da se Srbija nalazi na evropskom putu.

"Ono što je za nas važno - nikada da ne zaboravimo da pokazujemo solidarnost", smatra predsednik i navodi da "ova jeziva pandemija ne planira da ode sa planete, nego snažnije ugrožava živote ljudi".

On kaže i: "Pokušaćemo da vakcinišemo što je moguće više ljudi".

"Milsim da u ovom trenutku ne postoji ništa važnije, jer ta jedna vakcina neće spasiti jedan, već više života", kaže predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: