Petak, 25.12.2020.

17:45

"Naredio sam demobilizaciju"; "Nikol, izdajnik" VIDEO

Azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev proglasio je danas postepenu demobilizaciju rezervista aktiviranih tokom nedavnih sukoba u Nagorno-Karabahu.

Izvor: Tanjug, Sputnjik

EPA-EFE/ VIKTOR TOLOCHKO / POOL

Odluka je danas objavljena na predsedničkoj veb-stranici, prenosi TAS.

U njoj se navodi da između 25. decembra 2020. i 15. aprila 2021. rezervisti mobilisani od 28. septembra 2020. treba da budu demobilisani.

U Jermeniji protest

Foto: Tanjug/Vahram Baghdasaryan, Photolure via AP
U prestonici Jermeniji pristalice opozicije su ponovo organizovale protest tokom koga su blokirali centralni bulevar u Jerevanu gde se nalazi rezidencija predsednika i zgrada parlamenta.

Međutim, policija je brzo preuzela stvar u svoje ruke, javlja dopisnik Sputnjika.

Pristalice opozicije, koje zahtevaju ostavku premijera Jermenije Nikola Pašinjana, u jednom momentu su blokirale saobraćaj na raskrsnici u centru prestonice. Okupljeni skandiraju parole „Jermenija bez Nikola“, „Nikol, odlazi“, „Nikol, izdajnik“, a policija je pokušava da ih potisne sa ulice. Usledila su hapšenja demonstranata.

Policija je nekoliko pristalica opozicije privela u policijske automobile i odvezla u policijske stanice. Nakon toga su se demonstranti sklonili sa prometnog dela ulice.

Neredi i protesti opozicije u Jerevanu počeli su tokom noći 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije, zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana, usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu i predaji Azerbejdžanu nekoliko regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: