Nedelja, 13.12.2020.

11:49

Nove žrtve u Nagorno-Karabahu; Uzaludni apeli Rusije

Četvorica azerbejdžanskih vojnika poginula u napadu njihove jedinice u pograničnim delovima Nagorno-Krabaha, saopštilo je ministarstvo odbrane u Bakuu.

Izvor: Tanjug

Nove žrtve u Nagorno-Karabahu; Uzaludni apeli Rusije
Foto: EPA-EFE/MANDATORY CREDIT

Istgovremeno su jermenske vlasti izdale saopštenje u kojem se navodi da su šestorica jermenskih vojnika ranjena u, kako je formulisano u saopštenju, "vojnoj ofanzivi Azerbejdžana" u Nagorno-Karabahu, prenosi TAS.

Podsetimo, ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je juče da su azerbejdžanske snage ponovo pokrenule borbena dejstva u Nagorno-Karabahu.

"Azerbejdžanske snage su 12. decembra obnovile borbena dejstva u pravcu naselja Stari Taglar i Hceberd“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je vojska Nagorno-Karabaha, s tim u vezi, preduzela sve neophodne korake.

Podsetimo, Azerbejdžan i Jermenija su uz posredstvo Rusije postigle primirje 10. novembra i tada su u potpunosti obustavljena sva borbena dejstva.

U skladu sa mirovnim sporazumom koji je potpisan u Moskvi, pored prekida vatre dogovorena je i razmena zarobljenika.

Azerbejdžan: Antiteroristička operacija

Azerbejdžanska služba državne bezbednosti je izvela antiterorističku operaciju na obodima mesta Hadrut i Nagorno-Karabahu, navodi se u današnjem zajedničkom saopštenju službe državne bezbednosti i ministarstva odbrane Azerbejdžana.

"Nakon potpisivanja trilateralnog dogovora u Moskvi o prekidu neprijateljstava u Nagorno-Karabahu, jermenske oružane formacije su se zadržale u šumama severozapadno od mesta Hadrut. Ove formacije nisu napustile to područje nego su, na protiv, utvrdile svoje borbene položaje sa kojih su izvele više sabotaža protiv azerbejdžanskih oružanih snaga i civilnog stanovništva", navodi se u saopštenju.

Kkao se dodaje, u tim akcijama poginula su četvorica pripadnika vojske Azerbejdžana, a ranjena su dvojica i jedan civil.

Konstatuje se da su zbog toga azerbejdžanske bezbednosne snage bile primorane da sprovedu antiterorističku operaciju na tom području, prenosi TAS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: