Četvrtak, 17.10.2019.

16:58

Deca iz vrtića "Petar Pan" posetila fabriku Jazak vode

Mališani iz predškolske ustanove „Petar Pan“ iz Novog Sada posetili su fabriku fruškogorske vode Jazak.

Izvor: NIS

Deca iz vrtića
Foto: NIS

Deca su od zaposlenih u pogonu za pijaću vodu Jazak imala priliku da čuju o tome kako se odvija proces proizvodnje i flaširanja Jazak vode, a kroz zanimljiv razgovor i druženje sa zaposlenima, usvojila su nova znanja o važnosti zaštite prirode, značaju vode i celokupnog ekosistema.

Jazak, izvorska voda visokog kvaliteta, već trinaest godina proizvodi se i puni u istoimenom pogonu za pijaću vodu, u okviru Nacionalnog parka Fruška gora, koji je poznat po brojnim prirodnim i kulturnim znamenitostima. Ova voda visokog kvaliteta i bogatog mineralnog sastava potiče sa jednog od najčistijih fruškogorskih izvorišta prirodne vode koje je smešten u neposrednoj blizini manastira Jazak u Vojvodini.

Pored toga što izvire u uslovima netaknute prirode, Jazak voda se proizvodi u skladu sa najvišim tehnološkim, industrijskim, kao i bezbednosnim standardima u ovom segmentu proizvodnje. Posebna je i po izbalansiranom mineralnom sastavu i idealnom, dva prema jedan, odnosu magnezijuma i kalcijuma, minerala koji su neophodni za pravilno odvijanje većine procesa u našem organizmu. Dodatno, poznatu vodu karakteriše i nizak sadržaj natrijuma i suvog ostatka, a sve navedene karakteristike Jazak vode potvrđene su na osnovu rezultata istraživanja sprovedenih u sedam laboratorija u Srbiji.

Za kompaniju NIS, koja rukovodi proizvodnjom Jazak vode visokog kvaliteta, zaštita životne sredine predstavlja jedan od glavnih prioriteta i integralni deo strategije efikasnog upravljanja. U skladu sa tim, ambalaža Jazak vode nedavno je izmenjena, a manji čep i manja gramatura dodatno doprinose zaštiti prirode.

U svom poslovanju, NIS se pre svega vodi principom odgovornosti, kako prema zaposlenima, tako i prema prirodi i zajednici. Zato je jedan od prioriteta kompanije i pravilna edukacija koja na najbolji način može da doprinese podizanju svesti o značaju očuvanja prirode. Posebno je važno da najmlađe generacije usvoje zdrav odnos i poštovanje prema prirodnim lepotama koje nas okružuju, jer na taj način budućnost našeg ekosistema neće biti ugrožena.
Foto: NIS

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: