Ambasada SAD razočarana izveštajem Komisije za demarkaciju

Priština -- Ambasada SAD na Kosovu izrazila je razočaranje izveštajem Komisije za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom.

Izvor: Beta
Podeli

"Izjave Komisije su neosnovane, dezorijentisane i pogrešne", piše u izjavi koja je prosleđena medijima nakon izveštaja vladine Komisije za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom.

"Postojeći sporazum predstavlja tačan proces utvrđivanja granice koju su potvrdili državna komisija Kosova i mnogi međunarodno poznati stručnjaci", navedeno je u saopštenju.Navedeno je i da je Stejt department 2015. potvrdio da je prvobitni sporazum tačno odražavao granicu koja je postojala od 1974. godine između Kosova i Crne Gore.

"Od tada nema činjenica koje dovode u pitanje tu odluku. Dovođenje u sumnju sporazuma i odugovlačenje procesa ratifikacije dovodi u opasnost odnose Kosova sa svojim susedom i EU, i ostavlja izolovane građane Kosova", piše u saopštenju Ambasade SAD.

Ambasada zahteva od instituicja Kosova da rade na promovisannu interesa građana Kosova.

Član Komisije za demarkaciju ;granične linije sa Crnom Gorom, Fljorim Isufi je rekao da nema potrebe da komentariše izjavu američke ambasade pošto se ne odnosi na rad Komisije.

Isufi je rekao da na jučerašnjem sastanku komisije njima nije omogućeno da govore i da su u medijima dati samo negativni i neosnovani elementi.

Kosovo

strana 1 od 2536 idi na stranu