"Žalim što Šešelj nije osuđen"

Zagreb -- Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izrazio žaljenje zato što sudski postupak u Hagu protiv lidera SRS Vojislava Šešelja nije završio osuđujućom presudom.

Izvor: Beta
Podeli

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da odluka Haškog tribunala o privremenom puštanju za Šešelja nema veze sa stavom suda o njegovoj odgovornosti za ratne zločine 90-tih i ocenila da to "sastavni deo procedure", kao i da je već bilo sličnih slučajeva.

Josipović je u izjavi novinarima u Vukovaru rekao da ne može da govori o tome kakvo je Šešeljevo medicinsko stanje, ali da mu se "čini" da je Šešelj po izjavama koje daje, "još spreman na neprimerene političke govore i angažmane", prenela je agencija Hina.

"Žalosno je ta daj predmet nije završio osuđujućom presudom koju smo svi očekivali", rekao je Josipović i dodao "neka je na dušu onima koji su tu odluku doneli".

Pusić je danas rekla da misli da je "prostim okom vidljivo da se radi o ratnom zločincu, ali ovo puštanje na privremenu slobodu nema nikakve veze sa stavom suda o njegovoj krivici".

Haški tribunal odlučio je da Šešelja zbog pogoršanja zdrvastvenog stanja privremeno pusti na slobodu.

strana 1 od 111 idi na stranu