Sreda, 29.07.2020.

18:31

Objavljen snimak - ruska FSB hapsi teroriste ID VIDEO

Ruska federalna služba bezbednosti (FSB) objavila je danas video-snimak operacije hapšenja stanovnika jedne centralnoazijske republike u Sankt Peterburgu.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su bili pripadnici terorističke ćelije i pripremali ubistva vojnika i policajaca.

Video-snimak prikazuje hapšenje osumnjičenih u stambenim prostorijama, i sedam privedenih osoba na podu sa lisicama, prenosi TAS.

Pres-služba FSB-a je saopštila da su pripadnici bezbednosti, koji deluju zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Rusije, sprečili aktivnost učesnika terorističkih ćelija među stanovnicima centralnoazijske republike, saučesnika u finansiranju međunarodne terorističke organizacije Islamska država, koja je zabranjena u Rusiji.

Protiv njih su podignute optužnice i za saučesništvo u propagandi terorizma i regrutovanju ruskih državljana u terorističke strukture, saopšteno je iz pres-službe FSB-a.

"Na osnovu raspoloživih operativnih informacija, pomenuti pojedinci planirali su ubistva vojnika i osoblja agencija za sprovođenje zakona Ruske Federacije, nakon čega su nameravali da se presele u region Bliskog Istoka zbog učešća u međunarodnoj terorističkoj organizaciji", ističe FSB.

Kako se navodi, na mestima prebivališta pritvorenih lica pronađene su bankarske kartice korišćene u kriminalnim aktivnostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: