Ponedeljak, 29.06.2020.

10:32

Rat vizama Kine i SAD

Kinisko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da će uvesti vizna ograničenja za američke državljane, koji se "neprimereno ponašaju" u vezi za Hongkongom.

Izvor: Tanjug

Rat vizama Kine i SAD
Foto: Depositphotos/tangducminh

Takva mera Kine je odgovor Vašingtonu koji je isto to najavio za pojedine kineske zvaničnike.

Portparol ministarstva Džao Lijan rekao je da Kina poziva SAD da prestanu da se mešaju u unutrašnja pitanja u vezi sa Hongkongom i upozorio da će Peking reagovati oštrim kontramerama ako Vašington nastavi svoje akcije, prenosi Rojters.

SAD su u petak najavile vizne restrikcije sadašnjim i bivšim zvaničnicima Komunističke partije Kine (KPK) za koje se veruje da su odgovorni ili saučesnici u navodnom podrivanju visokog stepena autonomije Hongkonga ili ljudskih prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: