Petak, 27.12.2019.

14:01

"Crna Gora pobedila ekstremizam"

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja je usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

Izvor: B92

Ovim zakonom, koji je usklađen sa najvišim evropskim standardima, garantuje se da nijedna verska organizacija ne može biti jača od države i delovati na štetu građanskog društva u Crnoj Gori. LSV čestita poslanicima DPS-a koji su pod velikim pritiskom i pretnjama nasiljem ostali mirni i u demokratskoj atmosferi ceo proces usvajanja Zakona doveli do kraja, saopštila je LSV.

LSV najoštrije osuđuje noćašnje vandalsko i terorističko ponašanje, neskrivene pretnje upotrebom nasilja kao i demonstraciju sile kojima se poslužila nacionalistička opozicija u Crnoj Gori. Usvajanje zakona o slobodi veroispovesti, kojim će se posle više decenija, na evropski način i uz poštovanje sekularnih principa, rešiti pitanje verskih sloboda u Crnoj Gori, poslanici i lideri Demokratskog fronta su iskoristili da još jednom kroz huliganske i nasilničke metode progovore o karakteru rušilačke ideologije na kojoj je zasnovana ta politička grupacija, navodi se u saopštenju.

LSV poziva vlasti u Srbiji da uskrate podršku predvodnicima i promoterima nasilnih i terorističkih metoda u Crnoj Gori. Dobrosusedski odnosi se ne mogu graditi podrškom Andriji Mandiću i ostalim ekstremistima i nasilnicima. Oni nisu i ne mogu biti istinski predstavnici Srba u Crnoj Gori, oni su samo političko krilo Amfilohija Radovića u ostvarivanju njegovog stvarnog nauma zatiranja crnogorskog nacionalnog i kulturnog identiteta i nestanak države Crne Gore, dodaje LSV.

LSV i ovoga puta, u atmosferi pritisaka i nasilja, ostaje uz svoje prijatelje u Crnoj Gori koji su se pokazali mudrijima od svih ekstremističkih grupa. Sve je to još jedna potvrda zbog čega je Crna Gora lider u evropskim integracijama na Zapadnom Balkanu, zaključuje se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: