Društvo 2

17.06.2024.

11:59

Gradi se ogroman stambeni kompleks u Novom Sadu: Evo i gde

Na prostoru između Trandžamentske ulice i ulica Kamenički put i Dunavske divizije u Petrovaradinu gradiće se stambeno-poslovni kompleks koji se sastoji se iz 65 lamela koje čine četiri celine.

Izvor: eKapija/A.K.

Gradi se ogroman stambeni kompleks u Novom Sadu: Evo i gde
PIXEL to the PEOPLE/Shutterstock

Podeli:

Obuhvata deo prostora denivelisanog terena preostalog nakon eksploatacije (iskopa) zemljišta na području bivšeg pozajmišta ciglane IGM Sloga.

Lamele su međusobno povezane podzemnim jednoetažnim i dvoetažnim garažama. U prizemljima objekata prema Ulici Kamenički put planirano je poslovanje, dok su ostale nadzemne etaže planirane za stanovanje.

Broj stanova je 1.978, broj lokala pet, broj parking mesta u podzemnoj dvoetažnoj garaži 2.050, a u okviru kompleksa 636.

Planirana spratnost lamela orijentisanih ka Trandžamentskoj ulici je Po+P+3, dok su lamele orijentisane prema ulicama Dunavske divizije spratnosti Po+P+2. U središnjem delu kompleksa planirane su lamele spratnosti Po+P+3.

Završno oblikovanje iznad poslednje etaže svake lamele jeste ravan neprohodan krov. U podzemnom delu objekata (podrumskoj etaži) planirane su jednoetažne i dvoetažne garaže.

Planirani objekti su stambene namene izuzev prizemlja objekata orijentisanih ka Ulici Kamenički put. Moguće su delatnosti iz oblasti poslovanja, obrazovanja, kulture, zdravstva i sl.

Na kompleksu je, pored izgradnje lamela i podzemnih jednoetažnih i dvoetažnih garaža, planirano i uređenje unutarblokovskog prostora: zelenih i slobodnih površina, sportskih terena, internih saobraćajnica i parking mesta, izgradnja transformatorske stanice i predškolske ustanove spratnosti Pr+1+Pk.

Planirani objekat predškolske ustanove predviđen je za oko 300 dece. Ustanova je organizovana tako da se na etaži prizemlja i prvog sprata nalaze grupe prostorija za decu, prostorije za zaposlene, kao i pomoćne prostorije, dok se na etaži potkrovlja nalaze prostorije za upravu i administraciju. Objekat poseduje tri ulaza, glavni, dvorišni i dostavni ulaz.

Na kompleksu su planirane slobodne površine koje će se urediti i adekvatno ozeleniti, dok je iznad podzemnih garaža planiran ekstenzivan zeleni krov.

Glavni kolski pristupi kompleksu planiran je iz Ulice Dunavske divizije.

Kompleks će se realizovati u četiri faze.

Površina parcele stambeno–poslovnog kompleksa je 101.776,2 metara kvadratnih, a 37.790,26 metara kvadratnih je površina pod objektima. Bruto razvijena građevinska površina iznosi 142.486.54 metara kvadratnih.

Investitor je ILF doo iz Novog Sada, a za urbanistički projekat bio je zadužen biro Lasta projekt iz Novog Sada.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Nove linije na aerodromu u Nišu

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu otvoriće svoju novu terminalnu zgradu u narednih deset dana, dok su pregovori o obezbeđivanju novih letova za letnju sezonu 2025. godine u toku.

8:06

15.7.2024.

21 h

Podeli: