Nedelja, 26.04.2020.

18:45

Portugal će testirati 500 migranata na koronavirus

U Portugalu će 500 migranata biti testirano na koronavirus, a neki od njih biće smešteni u hostele i apartmane koji se izdaju turistima i koji su sada prazni.

Izvor: Tanjug

Portugal će testirati 500 migranata na koronavirus
AP Photo/Armando Franca

Ovakav potez vlasti usledio je nakon što se virus prosle nedelje pojavio u jednom migrantskom hostelu, preneo je Rojters.

U Portugalu trenutno ima 800 migranta koji žive u hostelima širom zemlje dok čekaju obradu zahteva za azil. Prošle nedelje je u jednom takvom hostelu testirano 175 ljudi od kojih je 138 bilo pozitivno na virus.

Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo da će neke migrante smestiti u hostele i apartmane koji se izdaju turistima i koji su trenutno prazni.

U Portugalu je u poslednjih pet godina broj migranata koji su zatražili azil povećan skoro tri puta. Prošle godine je u ovoj zemlji podneto 1.716 zahteva za azil.

Savet za izbeglice koji je u ovoj zemlji odgovoran za zbrinjavanje tražioca azila ima smeštajne kapacitete za samo 150 ljudi, dok ostale šalje u hostele ili kolektivne smeštaje.

Ministarka zdravlja upozorila je da jedna studija pokazuje da je u Portugalu najveći broj slučajeva zaraze korona virusom zabeležen upravo na ovakvim mestima na kojima u manjem prostoru živi veći broj ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: